2012-12-12 12:59:34• hírek • Szatmar.ro

Műköröm mánia

Vitathatatlan, hogy a természetesség és a természetes szépség nem mindenkinek adatik meg. Éppen ezért a legtöbb nő mű „kiegészítőkkel" igyekszik pótolni mindazt, amit a természettől nem kapott meg: mű mellek, feltöltött ajkak vagy éppen műkörmök.

A kézfogás és az ápolt kéz sok minden elárulnak rólunk. Cseppet sem esztétikus, ha valakinek lerágott, töredezett körmei vannak. Műkörömet sokan nem pusztán divatból tétetnek, sokkal inkább szükségből, mivel megelégelték, hogy állandóan letörik a körmük. Azzal, hogy milyen hátrányai vannak a legtöbben nincsenek tisztában.

Első nekifutásra, amint az ember lánya betéved egy műkörmöshöz, nem is gondolná, hogy alapból négyféle műköröm variáció közül választhat: tippes, zselés, porcelán, épített valamint ezek variációi. Nézzük, mi különbözteti meg az egyiket a másiktól.

A szakértők azt hangoztatják, hogy a megannyi variáció közül a legegészségesebb az épített porcelánköröm. Ezt speciális folyadékból és porcelánból állítják össze, majd ecsettel helyezik fel, lényeges, hogy levegőn hagyják megkötni.

Azért is természetes, mert a köröm lélegezni tud alatta, és nem tartalmaz ragasztóanyagot. Ennek ellenére meglehetősen szilárd, ezért a szakember csipesszel távolítja el, de áztatással is könnyűszerrel megszabadulhatunk tőle.

A zselés műköröm sokak szerint nemcsak a legtermészetesebb, de a legszebb is, annak ellenére, hogy viszonylag könnyen besárgul, majd ezt követően könnyen le is jön. Tudnunk kell, hogy a zselé UV-fény alatt ég szárazra, tehát fényre kötő anyagként tartják számon.

A tipp egy olyan műanyag, amit ragasztóval rögzítenek és hetente ajánlott polírozni. A tippre porcelánt vagy zselét is felvihetnek. A legegyszerűbben körömlakklemosós áztatással távolítható el.

A műköröm hátrányai közé sorolják, hogy tönkreteszi a saját körmeinket valamint a saját köröm nem tud alatta megfelelően lélegezni.

Kisebb hátránya, hogy rendszeresen kell reszeltetni, valamint políroztatni, mindaddig amíg meg nem nő alatta a saját köröm. Egyik nagy előnye, hogy időtálló, minden házimunkával szemben strapabíró, nem kell attól tartanunk, hogy a lakk vagy a minta egy-két nap elteltével lekopik róla, elegendő kéthetente lakkozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: